Badania genetyczne iGenesis
W DNA zapisane są informacje na temat koloru oczu i włosów czy podatności na różne choroby. Są w nim także wskazówki, które umiejętnie odczytane przez ekspertów dadzą odpowiedź jak się odżywiać, by cieszyć się zdrowiem i długim życiem.
iGenesis to unikalny pakiet badań, który wykorzystuje najnowszą wiedzę z zakresu nutrigenetyki i nutrigenomiki do ustalenia spersonalizowanego sposobu żywienia. iGenesis składa się z pięciu wzajemnie uzupełniających się modułów uwzględniających związek między odżywianiem a genetyką. Tylko określenie wzajemnego oddziaływania genów na siebie daje możliwość maksymalnej personalizacji planu odżywiania pozwalając na osiągnięcie i utrzymanie optymalnej masy ciała oraz zapobiegnie rozwojowi chorób dietozależnych.
Teraz każdy z nas może odżywiać się zgodnie z potrzebami własnego organizmu! Nasz kod DNA nie zmienia się przez całe życie (dlatego nie ma potrzeby powtarzania badania) i mówi nam o tym, co jest dla nas dobre, a co nie - tzn. jakie pożywienie, choć powszechnie uznawane za zdrowe, dla nas może okazać się bardzo szkodliwe.
Kiedy stosować badania genetyczne:
Badania iGenesis zmieniają życie na lepsze, a wykonane dzisiaj stanowią podstawę dla zdrowego trybu odżywiania przez długie lata. Wyniki badań będą bezcennym wsparciem dla osób, którym zależy na:
- Zachowaniu świetnej formy i zgrabnej sylwetki do późnej starości
 - Skutecznym i zdrowym odchudzaniu
 - Utrzymaniu prawidłowej masy ciała bez efektu jo-jo
 - Wzmocnieniu odporności swojej i najbliższych
 - Przyspieszeniu procesu regeneracji po urazach i zabiegach
 - Prawidłowym odżywianiu przed ciążą i w trakcie jej trwania
 - Doborze rodzaju aktywności fizycznej do predyspozycji swojego organizmu
 - Zwiększeniu skuteczności treningów i wsparcie procesu regeneracji organizmu po wysiłku lub kontuzji
 - Powrocie do formy po porodzie
 - Prawidłowym odżywianiu dziecka
 - Uniknięciu chorób dietozależnych: cukrzycy, miażdżycy, nadciśnieniu, zawałom serca, udarom, osteoporozie, otyłości czy niektórych nowotworom
 - Dostosowaniu programu żywieniowego do predyspozycji genetycznych tak, aby wspomóc organizm w walce z chorobą
 - Dostosowaniu diety do nietolerancji i nadwrażliwości pokarmowych