Wymrażanie tkanki tłuszczowej
Kriolipoliza CoolTech to skuteczna, bezinwazyjna procedura modelowania sylwetki poprzez kontrolowane, selektywne mrożenie komórek tłuszczowych.
CoolTech na tle innych dostępnych urządzeń wyróżnia unikalna konstrukcja aplikatorów, bardzo wydajne generatory zimna oraz silna pompa podciśnienia. Te cechy gwarantują widoczny efekt już po jednym zabiegu, podczas którego następuje redukcja komórek tłuszczowych w miejscu zabiegowym o 20–30%. Do trudniej dostępnych obszarów ciała (boczki brzucha, wewnętrzne kolana, okolice ud pod pośladkami, wewnętrzna strona ud) zostały opracowane specjalne, zakrzywione aplikatory, umożliwiające precyzyjne wykonanie zabiegu. Dodatkowo aplikatory standardowe mogą zostać dostosowane do wielkości obszaru ciała, za pomocą specjalnych wkładek, które pozwalają sterować obszarem zabiegu. Możliwość zastosowania dwóch głowic równocześnie pozwala na skrócenie zabiegu. Trwała redukcja tkanki tłuszczowej jest wynikiem długotrwałego około 70-minutowego schładzania komórek tłuszczowych do temperatury -8°C , co pozwala na zainicjowanie procesu lipolizy, w wyniku której uszkodzone komórki tłuszczowe są usuwane z organizmu poprzez standardowe procesy metaboliczne.
CoolTech to skuteczny, bezpieczny zabieg, bazujący na naturalnych procesach fizjologicznych, który daje rezultaty co najmniej porównywalne z liposukcją chirurgiczną. Urządzenie pracuje w oparciu o patent własny producenta (EP12382287), firmy COCCON, wiodącego dostawcy urządzeń dla medycyny estetycznej i kosmetologii.
Trwała redukcja tkanki tłuszczowej jest wynikiem długotrwałego (ponad 70 minut) schłodzenia komórek tłuszczowych do temperatury -8 stopni C. Chłodzenie tkanki tłuszczowej odbywa się pod pełną kontrolą zaawansowanych systemów urządzenia CoolTech. Następstwem tego procesu jest zainicjowanie lipolizy, czyli procesu rozpadu tłuszczu oraz stanu zapalnego, w wyniku którego uszkodzone komórki są usuwane z organizmu w drodze standardowych procesów metabolicznych. Zabieg kriolipolizy jest selektywny - uszkodzeniu ulegają jedynie w komórki tłuszczowe i w pełni bezpieczny - w żaden sposób nie obciąża wątroby. Indywidualny czas potrzebny na usunięcie uszkodzonych komórek jest indywidualny i może trwać nawet do 12 tygodni. Z reguły jednak kończy się on po 6-8 tygodniach od zabiegu.
- podbródek
- fałd pachowy
- ramiona
- fałd podłopatkowy
- talia (boczki)
- górna część brzucha
- środek brzucha
- dolna część brzucha
- biodra
- wewnętrzna część ud
- bryczesy
- okolice ud pod pośladkami
- kolana
- Widoczny efekt już po jednym zabiegu - redukcja komórek tłuszczowych w miejscu zabiegowym o 20–30%.
- Regulacja temperatury dla każdego obszaru poddanego zabiegowi
- Jednoczesna praca z dwoma aplikatorami. Skraca to czas sesji i czyni zabieg jeszcze bardziej efektywnym.
- Nieinwazyjność - niska temperatura uszkadza tylko komórki tłuszczowe, nie szkodząc innych tkanek.
- Bezbolesność dzięki znieczuleniu zimnem.
- Sześć aplikatorów przeznaczonych do różnych obszarów ciała (uda, kolana, talia- boczki, okolica brzucha, fałdy pachowe, okolica podłopatkowa, ramiona i podbródek).
- Specjalne, zakrzywione aplikatory, umożliwiające precyzyjne wykonanie zabiegu do trudniej dostępnych obszarów ciała (boczki brzucha, wewnętrzne kolana, okolice ud pod pośladkami, wewnętrzna strona ud)
- Opatentowana wkładka chłodząca Cool Gel Pad składa się z dwóch trwałych warstw wypełnionych kriożelem w temperaturze -50°C.